İstiklâl Marşı Derneği’nin Yedinci Olağan Genel Kurulu 19 Zilkade 1446 Cumartesi günü (17 Mayıs 13:30) Cumartesi günü aşağıdaki gündem ile İstanbul Şubemizde yapılacaktır.
GÜNDEM
1- Açılış ve yoklama
2- İstiklâl Marşı
3- Divân başkanlık seçimi
4- Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması ve müzakere edilmesi
5- Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibrası
6- Tüzük değişikliğinin görüşülmesi ve yeni tüzüğün kabulü
7- Genel kurulun genel merkez yönetim kuruluna şube açma ve kapa yetkisi vermesinin oylanması
8- Yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi
9- Yeni seçilen Genel Başkanın konuşması
10- Dilek ve temenniler
11- Kapanış
Öğle namazını müteakip (vasati 13:00) başlayacak Genel Kurul’un ardından Genel Başkanımız Durmuş Küçükşakalak "Türkeli Kimin Vatanı" serlevhalı bir konuşma yapacaktır.
Konferanstan önce İstiklâl Korosu "nihavend" makamında dokuz eser icra edeceği bir konseri verecektir.
"SONDAN BİR" NEŞROLUNDU!
Serinin ilk kitabı olan "Sondan Bir" İsmet Özel'in hem Türk yazısıyla hem de Latin yazısıyla neşrolunan onuncu kitabıdır.
Ankara ilimizde Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Himayesinde "Ne Dediğini Bilmek, Bildiğini Okumak" serlevhalı bir seminer tertip edilmiştir.
SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!
8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.
İSMET ÖZEL'İN YENİDEN SESLENDİRDİĞİ ERBAİN TÜRK YAZISIYLA İLK DEFA NEŞROLUNDU
İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ilk defa neşrolundu.
Fakat bu sene Nasrullah Camii'nde sadece Mevlid-i Şerifi okuyabildik. Bunu da cami mikrofonlarının görevlilerce kapatıldığı bir ortamda yapabildik.
URFA İSTİKLÂL MÜCAHEDESİ
Şanlıurfa şehri Türkiye’nin bir parçası değildir; Türkiye Şanlıurfa’nın büyütülmüş bir hâlidir. Eğer dünyada Türkiye diye bir yer varsa bu, Urfa’nın 780.000 kilometrekareye çıkarılmış/büyütülmüş olmasındandır.
VATAN BİLGİSİ
Belli aralıklarla İlber Ortaylı televizyon ekranlarına çıkarak "kamu spotu"ndan hallice konuşmalar yapıyor.


