İstiklâl Marşı Derneği’nin Yedinci Olağan Genel Kurulu 19 Zilkade 1446 Cumartesi günü (17 Mayıs 13:30) Cumartesi günü aşağıdaki gündem ile İstanbul Şubemizde yapılacaktır.
GÜNDEM
1- Açılış ve yoklama
2- İstiklâl Marşı
3- Divân başkanlık seçimi
4- Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması ve müzakere edilmesi
5- Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibrası
6- Tüzük değişikliğinin görüşülmesi ve yeni tüzüğün kabulü
7- Genel kurulun genel merkez yönetim kuruluna şube açma ve kapa yetkisi vermesinin oylanması
8- Yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi
9- Yeni seçilen Genel Başkanın konuşması
10- Dilek ve temenniler
11- Kapanış
Öğle namazını müteakip (vasati 13:00) başlayacak Genel Kurul’un ardından Genel Başkanımız Durmuş Küçükşakalak "Türkeli Kimin Vatanı" serlevhalı bir konuşma yapacaktır.
Konferanstan önce İstiklâl Korosu "nihavend" makamında dokuz eser icra edeceği bir konseri verecektir.
HER FERDİMİZE İSTİKLÂL
Hıristiyan takvimine göre 1942 yılında bağımsız kelimesi müstakil kelimesi yerine teklif edilince Refik Halid "Bağımsız denilince göz önüne ipini koparmış yahut henüz ipi takılmış haşarı bir at veya keçi geliyor." demişti.
MİLLİ MEVCUDİYETİN PROBLEM OLMAKTAN ÇIKTIĞI BİR TÜRKİYE ANCAK KENDİNE BİR YOL BULABİLİR
Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Ramazan Bayramı'nın ikinci günü İstanbul Şubemizdeki bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni. 2 Şevval 1443
Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 2011 yılında verdiği Şiir Resitallerinin görüntü kayıtları DVD-Kitap olarak TİYO Yayıncılıktan çıktı.
TELGRAFIN TELLERİ...
Bugün 10 Muharrem. Aşure günü. Aynı zamanda Sakarya Meydan Muharebesi'nin zafer günü.
ALFABE DEĞİL ELİFBA
Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında kurulan Türk Dünyası Ortak Alfabe Komsiyonu’nun "ortak Türk alfabesi" adıyla 34 harfli bir alfabe üzerinde uzlaşmaya vardığı haberini ajanslar duyurdu. Ortak alfabenin müspet bir haber olduğunu veren bütün medya kuruluşları Sovyetler Birliği zamanında Asya'daki bütün o kavimlere Kiril alfabesinin dayatıldığından bahsediyorlar.
SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!
İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.


