1448 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!
Müslüman saatiyle beş şehrimizin namaz vakitlerinin gösterildiği elifbâlı, musavver, halk takviminin öngördüğü tabiat hadiselerini dercettiğimiz muhtıralı ve tamamını Türk yazısıyla hazırladığımız İstiklâl Takvimi'nin 1448 senesine ait nüshası neşrolundu. Takvimimizi her sene olduğu gibi bu sene de yepyeni bir muhtevâ ile neşrettik.
Takvimimizin ön sayfalarında Kur'an okumayı bilip de Türkçe okumayı tecrübe etmemişler için harekeli metinlerin bulunduğu bir bölüme yer verdik. Harekeli bölümlerimizde Hadis-i Şerif'ler, Türkeli'nin selameti için derneğimizin sunduğu teklifler yer alıyor.
Yine ön sayfada hadise bölümümüzde yüz sene önceki gazetelerden derlenmiş haberler var. Neler propaganda edildi, neler gözden uzak tutulmaya çalışılıyordu? Bunları olduğu gibi naklettik.
Geçen sene takvimimiz için Safahat Elifbası hazırlamıştık. Bu sene ise takvimimizin arka sayfalarında resimli Ömer Seyfettin Elifbası yer alıyor. Yine arka sayfalarda Türk evine ait hususiyetlere dikkat çektiğimiz ve bu bahiste edebiyatımıza akseden metinleri ilave etmek suretiyle hazırladığımız resimli bir Türk Evi bölümümüz var. Yemek isimlerinden sebze meyve isimlerine ve mutfakta kullanılan malzemelere kadar birçok kelimeyi ihtivâ eden ve edebiyatımızdan misaller verdiğimiz resimli bir Mutfak Lügatçesi yine arka sayfalarımızda yer alıyor. İstanbul'u Türkistanbul kılan hususlardan biri de İstanbul'da bulunan sahabe kabirleri ve makamlarıdır. 1448 takvimimizin bir bölümünü bu konuya ayırdık. Bunlardan başka Türk Milletinin başına gelenler hususunda hepimize bir şeyler öğretecek veya hatırlatacak bir karikatür bölümümüz de yine takvimimizin arka sayfalarında yer alıyor.
1448 İstiklâl Takvimini TİYO Yayıncılıktan, İstiklâl Marşı Derneği Şubelerinden ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.




DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU'ndaBeşinci Olağan Genel Kurulumuzda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Durmuş Küçükşakalak bir konuşma yaptı.
SUDAN SEBEP
Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu geçtiğimiz günlerde bir Denizcilik Bakanlığı değil de bir Denizcilik Başkanlığı kurulacağından bahsetti.
DERNEĞİMİZDE BAYRAMLAŞTIK
Ramazan Bayramı'nın ikinci günü (2 Şevval 1447) İstanbul Şubemizde bayramlaştık.
SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!
8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.
İSTİKLÂL TAKVİMİ'NİN 1441 SENESİNE AİT NÜSHASI NEŞROLUNDU
İstiklâl Takviminin 1441 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.
TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR
İsmet Özel'in her birini tek bir kitap olarak tasarladığı ve İstiklal Marşı Derneği portalinde yayınlanan "Homeros'tan Karl Marx'a Şiirin Türk Tarihi", "Türküm Doğruyum İntikamım Ülkemdir", "Tersinden Edebiyat Tarihi" ve "Önce Namazdan Soracaklar"...


