YAZIMIZ Kitabının İkinci Baskısı Neşrolundu!
Türkçeden İslam'a Giriş serimizin ikinci kitabı olan YAZIMIZ'ın ikinci baskısı yeni şekli ve yeni ebadıyla neşrolundu.
 
Daha önce sağdan sola Türk yazısıyla, soldan sağa Latin harfleriyle neşrettiğimiz kitabı bu defa yazımızı öğrenmek isteyenleri heveslendirecek bir tarzda, satır arası tercüme biçiminde hazırladık. Tek tek her kelimenin altına Latin yazısıyla karşılığını koyduk. Yazımız kitabını müellif Asmai Yusuf Samih harf inkılabı arefesinde yazıp neşretmişti. Yeni şekliyle ikinci baskısını neşrettiğimiz kitap, yazımızın elimizden alınmasının üzerinden bir asır geçtiği şu günlerde hem yazımızı öğrenmeğe hem de yazısız geçirdiğimiz bu bir asrın Türkçeye ve Türk milletine nelere mal olduğuna dair bir muhasebeye davet ediyor. Neyi Kaybettiğini Hatırla!
 
VATAN YAHUT SİLİSTRE NEŞROLUNDU!

Mecburi Kıraat serimizin ikinci kitabı “Vatan Yahut Silistre” neşrolundu.

"ANADİLE EĞİLİM" Kitabı Neşroldu

İstiklâl Marşı Derneği olarak hem Kur’an okumayı hem de Türkçe okuma yazmayı öğrenip ve öğretebileceğimiz bir kitap hazırladık.

EFRÂDINI CÂMİ AĞYARINI MÂNİ

Hıristiyan takvimiyle 1912 tarihinde Halep’te doğan bestekarımız Sadi Hoşses’in sanat macerası çocuk yaşta kendi mahallesindeki camide okuduğu iç ezanın tesadüfen orada bulunan Kemani Reşat Erer’in dikkatini çekmesi sebebiyle başlamış.

MÜSLÜMANIN İLK VAZİFESİ TERÖRİST OLMAKTIR! - “Yeni Kana Yasa / Yenik Anayasa” paneli yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin “Yeni Kana Yasa / Yenik Anayasa” adlı paneli 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirildi.

1445 İSTİKLÂL TAKVİMİ NEŞROLUNDU!

Hicreti başlangıç kabul etmek dünyayı Müslim-gayrimüslim olarak ikiye ayırmak, takvim olarak İslam takvimini, saat olarak İslam saatini ve yazı olarak İslam yazısını benimsemek demektir.

HER FERDİMİZE İSTİKLÂL

Hıristiyan takvimine göre 1942 yılında bağımsız kelimesi müstakil kelimesi yerine teklif edilince Refik Halid "Bağımsız denilince göz önüne ipini koparmış yahut henüz ipi takılmış haşarı bir at veya keçi geliyor." demişti.

ADANA ŞUBEMİZİN YEDİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU

İstiklâl Marşı Derneği Adana Şubesi’nin Yedinci Olağan Genel Kurulu 21.02.2026 Cumartesi günü Adana Şube Merkezinde yapılacaktır.