“BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” Çelimli Çalım'ın On Sekizinci Sayısı Çıktı
Çelimli Çalım Mecmuamızın on sekizinci sayısı “BİZ VAV’LI TÜRK DEĞİLİZ” manşeti ile çıktı.

İstiklâl Marşı Derneği Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in bu sayıdaki yazı başlığı “İŞLEM TAMAMLANDI, NETİCE SIFIR veya PUTLARI KIRDIK, ÇANLARI SUSTURDUK, SONRA?” şeklinde.

Madem vavlı Türk değiliz, o halde neyiz? Birileri bize “vavı noksan Türk” diye seslense hoşumuza gider mi? Benim gitmez. Telâffuz ettiğimiz “biz vavlı Türk değiliz ifadesinden bir netice hâsıl olsun istiyorsak meseleyi Kürtlerin assimile (edilmesi değil) olması, Alevilerin de (sünnîleştirilmeleri değil) sünnileşmesi zaviyesinden ele almamız zarureten lâzım. Çünkü mesele ne Türk topraklarında yaşayan Kürtlerin, ne de Türk topraklarında yaşayan Alevilerin meselesidir. Mesele ümmet-i Muhammet’in millî birliği meselesidir. İlginçlik peşimizi bırakmıyor: Eğer Türkiye bu güne kadar millî birlik meselesinin acılarını çekmiş ve halen çekiyor ise Kürtlerin ve Alevilerin kimliklerinin inkârı yüzünden değil Kürt ve Alevi olmayanların ne oldukları suali yüzünden çekmiş ve çekmektedir. Birileri benim ifadelerimin sarih ve fasih karakterinden uzakta durup prim yapmağa çalışıyor. Benim sözümün ne Kürtlerin Türkler içinde ve ne de Alevilerin Sünni çoğunluk içinde eritilmesiyle alâkası vardır. Bizimle alâkası olmayan bu eritme gayretleri lâik Cumhuriyet idaresinin tek parti dönemine ait başarısız ve müflis uygulamalarıdır.

On sekizinci sayımızın diğer yazı başlıkları ise şöyle:

Durmuş Küçükşakalak, “ VAVLI GÂVURLUĞUN MİMLİ TARİHİ”
Gökhan Göbel, “VAV'LI EMANCIPATION versus KALIN TÜRK”
Lütfi Özaydın, “ADIMIZ DA BİZİ İSLÂM’DAN AYIRMAYA MÂNİDİR, KELİMELERİMİZ DE”
Faysal Toprak,  “VAVLI TÜRK’ÜN KUYRUĞUNA YAPIŞANLAR”
Mustafa Tosun, “RAPUNZEL’İN PERUĞU - Y(OUR) COW(BOYS)”
Muammer Parlar, “İSLÂM’IN SAVAŞ GÜCÜNÜN İSLÂM’LA SAVAŞAN GÜÇLE İMTİHANI”
Salih Gezgiç, “SAM” YELİYLE YELLEMİŞ YEŞİL POSTLU CÜDAMI,KİME YEŞİLLENSE ZATEN GETİRMİŞ KÖHNE “BAHAR”I!
“YORGUN’dan SESLİ GEMİ’ye -18”, Hazırlayan: Gökhan Göbel
Fikret Demir, “ TÜRKİYE'NİN KIBLESİ”
Mehmet Ali Yeşil,  “AT”LA GEL TIMARHANEYE
Seyfullah Köksal, TÜRK TARİH TEZİ: “TARİHTEN ÖNCE VARDIK, TARİHTEN SONRA VARIZ! TARİHTE YOKUZ!”
Abdulhamid Sağır, “SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ’NİN PROVASI: MARAŞ ÇETE HARBİ - 4”
Yahya Çiftci, “MİLLÎ MÜCADELE” TÜRKÇE Mİ?
Dadaşhan Celaleddin Kavas,  “İNTİHAR SÜSÜ”
Oruç Özel, “ÇELİMLİ ÇALIM”IN HİTAMI, “HAKLI YUMRUKLAR”IN BİDAYETİ

"Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü" Kitabının İkinci Cildi Çıktı

TİYO Yayıncılığın on ikinci kitabı “Bir Akşam Gezintisi Değil, Bir İstiklâl Yürüyüşü II”, Kasım 2012’de ilk cildi yayınlanmış “İstiklâl Yürüyüşleri” konuşmalarının ikinci kısmıdır.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE ALTINCI NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin yeni nüshası neşrolundu. Bu cümleyi "Sınıf Bilinci’nin yeni muskası" diye kursak yadırganacaktı. Halbuki muska kelimesi nüshanın dilimizde aldığı başka bir şekildir.

TEKNE KAZINTISI NEŞROLUNDU!

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okurken hem sağdan hem soldan başlanan kitaplarının dokuzuncusu olan “TEKNE KAZINTISI" neşrolundu.

"ÇELİMLİ ÇALIM"IN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI!

Derneğimizin yayınladığı "Çelimli Çalım" mecmuamızın dördüncü sayısı çıktı.

"ANADİLE EĞİLİM" Kitabı Neşroldu

İstiklâl Marşı Derneği olarak hem Kur’an okumayı hem de Türkçe okuma yazmayı öğrenip ve öğretebileceğimiz bir kitap hazırladık.

TÜRK VARLIĞINA SARILMAK - PANEL VE KONSER

"Türk Varlığına Sarılmak" paneli  28 Şevval 1443 (29 Mayıs) Pazar günü İstanbul'da yapıldı.

NAMUSTAN VATAN, VATANDAN NAMUS ÇIKARMAK

Kahramanmaraş Şubemizin 3. Olağan Kurulu dolayısıyla tertip ettiğimiz "Namustan Vatan, Vatandan Namus Çıkarmak" serlevhalı program 16 Şaban 1443 (19 Mart 2022)  Cumartesi günü yapıldı.

İSTİKLÂL TAKVİMİ'NİN 1441 SENESİNE AİT NÜSHASI NEŞROLUNDU

İstiklâl Takviminin 1441 senesine ait yeni nüshası neşrolundu.