İSTİKLÂL MARŞI ARŞİVİ

İstiklâl Marşımıza bugüne değin kim, ne gözle bakmış? İstiklâl Marşımız hakkında kim, ne zaman, ne söylemiş, ne yazmış? İstiklâl Marşı Derneği olarak biz; “İstiklâl Marşı Arşivi” başlığı altında bu suallere cevap verecek bir arşiv hazırlıyor, esasen bir çetele tutuyoruz. Türkiye’de asıl mesele İstiklâl Marşı’nın "kim"in "ne"si olduğu meselesidir. Mesela bugün “seçim süreci”nde verilen vaatlerin biri ikisi değil hepsi İstiklâl Marşı aleyhinde yani Türkiye aleyhindedir. Zira dün, “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” diyen İstiklâl Marşı rağmına “muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak” isteyenler bugün o seviyenin üstüne çıkmaktan bahsediyor. Dünden bugüne İstiklâl Marşı aleyhtarlığı kesintisiz devam ederken, arada kaybolan şey ise seviye mefhumudur. "İstiklâl Marşı Arşivi" çalışmamız dolayısıyla, Derneğimizin İstiklâl Marşı hakkında yazıp söylediklerinin emsalsiz olduğunun da fark edileceğini umuyoruz.

Arşiv sayfalarına aşağıdaki bağlantı adresinden erişebilirisiniz.

İstiklal Marşı Arşivi

1442 RAMAZAN İMSAKİYELERİ NEŞROLUNDU

Ezani saate göre ve şubelerimizin bulunduğu vilayetlerimiz için hazırladığımız imsakiyeleri dernek şubelerimizden temin edebilirsiniz.

"BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ" Neşredildi

"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.

NE DEDİĞİNİ BİLMEK, BİLDİĞİNİ OKUMAK, Seminer, 12 Ocak Cumartesi, Ankara

Ankara ilimizde Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Himayesinde "Ne Dediğini Bilmek, Bildiğini Okumak" serlevhalı bir seminer tertip edilmiştir.

"VE'L-ASR" Neşroldu

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in “Ve’l-Asr” ve “Neyi Kaybettiğini Hatırla” kitapları birlikte TİYO’nun 15. Kitabı olarak “Ve’l-Asr” adı ile neşroldu.

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.

"ŞİİR OKUMA KILAVUZU" Yeni Önsözü İle Neşredildi

TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.

ELHAN-I ŞİTA

Eskiden İstanbul'a senenin ilk karı düşünce o gün matbuattaki İstanbul gazetelerinin birinci sayfasında Cenab Şehabeddin'in Elhan-ı Şıta (1897) şiiri neşredilirmiş.

Namustan Vatan, Vatandan Namus Çıkarmak

Kahramanmaraş Şubemizin 3. Olağan Kurulu dolayısıyla tertip ettiğimiz "Namustan Vatan, Vatandan Namus Çıkarmak" serlevhalı program 16 Şaban 1443 (19 Mart 2022)  Cumartesi günü yapıldı.