NİÇİN BU KİTAP VİTRİNDE DEĞİL - İsmet Özel Himayesinde Panel, 3 Kasım Cumartesi, Sakarya

3 Kasım Cumartesi günü İstiklal Marşı Derneği Sakarya Temsilciliği açılışı basın toplantısının ardından ikindi namazını müteakip Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" kitabının neşri münasebetiyle "Niçin Bu Kitap Vitrinde Değil" serlevhalı panel yapılacaktır.

İki celse halindeki panelde verilen arada İstiklâl Korosu Türk Musikisinden oniki eser icra edecektir.

Hıristiyan takvimine göre 1928’den bugüne Latin yazısıyla Türkçe yazılamayacağını söyleyip kendini bununla bağlı sayan bir tane Türk şairi, edibi, muharriri çıkmadı. Latin yazısı ile en büyük şiirleri yazan İsmet Özel ilk şair Türk olarak Türkçenin Latin yazısı ile yazılamaycağını söyledi ve yazımızı geri alacağız diye de ilan etti. "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" İsmet Özel'in Türk yazısıyla neşredilmiş beşinci kitabıdır.

İlk Şair Türk niçin "Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir" diyor? Başını örten kız kimdir? Felsefe nedir? Bilmek nedir? Felsefe bilmek nedir? Niçin bir Türk felsefesinden değil Türk filozoflardan bahsediyoruz?  Başını örten kız felsefe bileceğine şiir okusa daha iyi değil mi? İsmet Özel niçin şiir yazmağı askıya aldığı halde başını örten kızların felsefe bilmesinden söz açıyor? Sınıf bilincine ermeden bu suallere cevap vermek mümkün mü?

“Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir” Şair İsmet Özel’in önce Genel Başkan akabinde Fahri Genel Başkan sıfatıyla İstiklâl Marşı Derneği’nin portalinde neşredilen yazılarından müteşekkil beşinci kitabıdır.  Mezkûr kitaplar  İsmet Özel kitapları içinde Of Not Being A Jew ile beraber aleyhinde en çok tedbir alınan kitaplardır. Bunun sebebi bu kitapların sadece muhtevası değil aynı zamanda Türk yazısı ile neşredilmesidir.

Yalnızca Türkiye’de değil bütün dünyada Türklerin kaybettiği her şeyi geri alacağı korkusu yaşanıyor. “Niçin bu kitap?” sualine verilecek cevap bu kitabın niçin vitrinde olmadığının da cevabıdır.

Niçin Bu Kitap
Vitrinde Değil
Panel, 3 Kasım 2018 Cumartesi, İkindi Namazını Müteakip
1.Celse - Konser - 2. Celse
Adapazarı Kültür Merkezi,
Atatürk Blv. No:7 Adapazarı/SAKARYA

"OF NOT BEING A JEW" Kitabının Yeni Genişletilmiş Özel Baskısı Yapıldı

OF NOT BEING A JEW kitabı, vaad edilmiş tüm şiirler ve internet portalımızın "Gün Işığı Şiir Görsün" kısmında neşrolmuş son şiirleri ihtiva eden hitama ermiş özel baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

VATAN SAHİBİ OLMAK, OLMANIN KENDİSİDİR

İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

"ÜÇ MESELE"nin Gözden Geçirilmiş Yeni Baskısı Çıktı

TİYO’nun ikinci kitabı ÜÇ MESELE  gözden geçirilmiş yeni baskısı yapıldı. TİYO Yayınlarından ve kitabevlerinden temin edilebilecek kitabının arka kapağında şunlar yazılı...

Son Onüç Senede Yayınlanmamış "İrtica Elden Gidiyor" Kitabının Yeni Baskısı Çıktı

Genel Başkanımız İsmet Özel'in son onüç senede yayınlanmamış olan "İrtica Elden Gidiyor" kitabının gözden geçirilmiş yeni baskısı TİYO Yayınlarından çıktı.

"SINIF BİLİNCİ - KIŞ" Paneli Yapıldı.

"Sınıf Bilinci" mecmuasının "Kış" nüshasının neşrolunması vesilesiyle tertip edilen panel 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul Şubemizde yapıldı.

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE BEŞİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci'nin ikinci merhalesinin beşinci nüshası İsmet Özel'in Sebeb-i Telif şiiriyle açılıyor.

"FAYDASIZ RANDEVU" Neşroldu

Genel Başkanımz Şair İsmet Özel’in Faydasız Yazılar, Bilinç Bile İlginç ve Tavşanın Randevusu kitapları birlikte Faydasız Randevu adıyla TİYO Yayıncılıktan neşroldu.