KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK
SÖNMEDEN YURDUMUN ÜSTÜNDE TÜTEN EN SON OCAK

Kahramanmaraş'ta tarihte bundan önceki büyük deprem yaklaşık 900 yıl önce oldu. O zaman şehir Malazgirt'ten sonra Türklere karşı harekete geçen Haçlıların elinde idi. Bir müddet sonra biz Türkler Bizans’ın Haçlılara yardımlarına rağmen şehri ele geçirdik. 900 sene sonra zelzelenin vurduğu hiçbir şehrimizde bu durumun tersine dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Haçlı Seferleri lafzını telaffuz edenlerin ismini taşıyan uçak gemisini davet edenler varsa bunu bilsin. Bir sözümüz vardır "cami yıkılsa da mihrap yerinde" diye. Bu söz bugün anlaşıldığı şekliyle kullanılsın diye çıkmamıştır. Namazın temsili bir cihad olması sebebiyle söylemişiz bu sözü. Mihrap cihad mahalli demektir. Nitekim Muallim Naci lügatinde "Mescid n’ola gitti ise mihrap yerinde" sözünün niçin söylendiğini mihrabın mahall-i mücahede olmasıyla izah etmiştir. Büyük bir cehdle yaralarımızı sarmayı Allah bize nasip etsin. Allah ölenlere rahmet eylesin. Türk milletinin başı sağolsun. Duamızı doğru edelim: Allah büyük Türk milletine başında olmayı hak edecek bir baş nasip etsin.

20 Recep 1444 (11 Şubat 2023)

İSMET ÖZEL'İN YENİDEN SESLENDİRDİĞİ ERBAİN TÜRK YAZISIYLA İLK DEFA NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ilk defa neşrolundu.

SINIF BİLİNCİ MECMUAMIZIN İKİNCİ MERHALE SEKİZİNCİ NÜSHASI NEŞROLUNDU!

8. nüshamız İsmet Özel’in “Kaçmak İsterken Vuruldu” şiiriyle açılıyor. Devamında bir de şiirin lugatçesi var.

"HANYALI KONYA" Mecmuamızın Üçüncü Sayısı Çıktı

İstiklâl Marşı Derneği Konya Şubesinin neşrettiği HANYALI KONYA mecmuamızın üçüncü sayısı çıktı.

"EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” Çelimli Çalım On Dördüncü Sayısı Çıktı

Çelimli Çalım Mecmuamızın on dördüncü sayısı "EN BÜYÜK SERMAYENİN VAZGEÇEMEDİĞİ” manşeti ile çıktı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE BİRİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin ikinci merhalesindeyiz. Evvelce Güz, Kış, Bahar, Yaz olarak dört nüsha neşrettiğimiz Sınıf Bilinci’ni bu sene sekiz nüsha neşredeceğiz.

"ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" Çelimli Çalım'ın On Birinci Sayısı Çıktı!

Çelimli Çalım Mecmuamızın on birinci sayısı "ŞİMDİ İSLÂM'IN SIRASI MI?" manşeti ile  çıktı.