İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ

Yepyeni "İstiklal Takvimi" için tıklayınız...

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik.  İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor. Çünkü Türkiye’de emsali görülmemiş İstiklâl Takvimi’nin dokuz senedir ne bir tavır olması bakımından kıymeti bilindi ne de bir neşriyat olarak kıymeti takdir edilebildi.

İstiklâl Takvimi neşrederek ne marifet gösterdik ne de iltifat bekledik. Takvimimiz zayi de olmadı lakin her biri bir öncekini aratmayan dokuz nüshamıza rağmen Müslüman takvimi, saati, yazısı henüz bir dava hüviyeti kazanmadı. Bunun mesuliyeti merkezden muhite İstiklâl Takvimi'nden haberdar olan Müslümanların üzerindedir.

Biz İstiklâl Marşı Derneği olarak kendi zamanımızdan ve İstiklâl Marşımızın yazıldığı kendi yazımızdan vazgeçmiyoruz. Bu sene takvimimizi yalnızca internet portalımızda yayınlayacağız.

Her akşam ezanla birlikte yeni sayfası yayınlanacak olan takvimimizde diğer nüshalarımızda olduğu gibi bazı vilayetlerimizin ezânî saatlere göre namaz vakitlerini bulabilecek, her gün bir hadis-i şerif ve bunun yanında Türk tarihinin Seferberlikten Cumhuriyet’in ilanına kadar olan aralıktaki hadiselerinden bazılarını okuyabileceksiniz.

Ertesi gün cevaplarını öğrenebileceğiniz bir bilmece ve bulmaca ile bir mani veya birkaç kinaye her gün takvimimizde olacak. Türk vatanının ağaçları, kuşları ve çiçeklerinin resimleriyle beraber isimlerini edebiyatımızda yer etmiş misalleriyle bulabileceksiniz. Ayrıca Türkçe renk isimleri ve bunun edebiyatı da 1442 takvimimizde karşınıza çıkacak.

Yine her gün İstiklâl Marşı Derneği'nin diline doladığı bir söz ile âşık edebiyatından, divan edebiyatından ve modern Türk şiirinden birçok mısra ve beyiti bir güldeste misali "Şiir Türkün İklimi” bölümümüzde okuyabileceksiniz.

İstiklâl Takvimi'nin onuncusu bir basamak daha yukarı çıkarak düşmanın zamanıyla gerdeğe girme hevesinde olmadığımızı izhar ediyor.

OF NOT BEING A JEW Kitabının Yeni Baskısı Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği Fahri Genel Başkanı Şair İsmet Özel’in OF NOT BEING A JEW kitabının vaat edilmiş tüm şiirler ve son şiirlerini ihtiva eden hitama ermiş yeni baskısı TİYO Yayıncılıktan çıktı.

MUAVENET

Geçtiğimiz yaz Hindistan'ın başşehri Yeni Delhi'de iki gökdelen kaçak yapı olduğu gerekçesiyle...

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE BİRİNCİ NÜSHA NEŞROLUNDU

Sınıf Bilinci’nin ikinci merhalesindeyiz. Evvelce Güz, Kış, Bahar, Yaz olarak dört nüsha neşrettiğimiz Sınıf Bilinci’ni bu sene sekiz nüsha neşredeceğiz.

ERBAİN TÜRK YAZISIYLA YENİDEN NEŞROLUNDU

İsmet Özel'in yeniden seslendirdiği Erbain, Türk Yazısıyla ve yeni ebadıyla ikinci defa neşrolundu

"YAZIMIZ" KİTABI NEŞROLDU

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı "Türkçe'den İslam'a Giriş" Serimizin ikinci kitabı "YAZIMIZ" neşroldu.

"WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" Kitabının Yeni Baskısı

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in "WALDO SEN NEDEN BURADA DEĞİLSİN" kitabının yeni kapağı ile yeni baskısı yapıldı.

"CUMA MEKTUPLARI I" Neşrolundu

1989 senesinde birincisi neşredilen Cuma Mektupları kitaplarının ilk beş cildi gözden geçirilip tek bir ciltte toplandı.

"ŞİİR RESİTALİ" ÇIKTI

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in 2011 yılında verdiği Şiir Resitallerinin görüntü kayıtları DVD-Kitap olarak TİYO Yayıncılıktan çıktı.