İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ

Yepyeni "İstiklal Takvimi" için tıklayınız...

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik.  İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor. Çünkü Türkiye’de emsali görülmemiş İstiklâl Takvimi’nin dokuz senedir ne bir tavır olması bakımından kıymeti bilindi ne de bir neşriyat olarak kıymeti takdir edilebildi.

İstiklâl Takvimi neşrederek ne marifet gösterdik ne de iltifat bekledik. Takvimimiz zayi de olmadı lakin her biri bir öncekini aratmayan dokuz nüshamıza rağmen Müslüman takvimi, saati, yazısı henüz bir dava hüviyeti kazanmadı. Bunun mesuliyeti merkezden muhite İstiklâl Takvimi'nden haberdar olan Müslümanların üzerindedir.

Biz İstiklâl Marşı Derneği olarak kendi zamanımızdan ve İstiklâl Marşımızın yazıldığı kendi yazımızdan vazgeçmiyoruz. Bu sene takvimimizi yalnızca internet portalımızda yayınlayacağız.

Her akşam ezanla birlikte yeni sayfası yayınlanacak olan takvimimizde diğer nüshalarımızda olduğu gibi bazı vilayetlerimizin ezânî saatlere göre namaz vakitlerini bulabilecek, her gün bir hadis-i şerif ve bunun yanında Türk tarihinin Seferberlikten Cumhuriyet’in ilanına kadar olan aralıktaki hadiselerinden bazılarını okuyabileceksiniz.

Ertesi gün cevaplarını öğrenebileceğiniz bir bilmece ve bulmaca ile bir mani veya birkaç kinaye her gün takvimimizde olacak. Türk vatanının ağaçları, kuşları ve çiçeklerinin resimleriyle beraber isimlerini edebiyatımızda yer etmiş misalleriyle bulabileceksiniz. Ayrıca Türkçe renk isimleri ve bunun edebiyatı da 1442 takvimimizde karşınıza çıkacak.

Yine her gün İstiklâl Marşı Derneği'nin diline doladığı bir söz ile âşık edebiyatından, divan edebiyatından ve modern Türk şiirinden birçok mısra ve beyiti bir güldeste misali "Şiir Türkün İklimi” bölümümüzde okuyabileceksiniz.

İstiklâl Takvimi'nin onuncusu bir basamak daha yukarı çıkarak düşmanın zamanıyla gerdeğe girme hevesinde olmadığımızı izhar ediyor.

ÇELİMLİ ÇALIM'IN YEDİNCİ SAYISI ÇIKTI

İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızın yedinci sayısı çıktı.

Son On Dört Senedir Neşredilmemiş SORULUNCA SÖYLENEN’in Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in son on dört senedir neşredilmemiş kitabı SORULUNCA SÖYLENEN’in yeni baskısı yapıldı.

"ÖMER SEYFETTİN-HİKAYELER" Mecburi Kıraat Serisinin İlk Kitabı Neşrolundu

İstiklal Marşı Derneği'nin hazırladığı ve TİYO’nun "Mecburi Kıraat" adlı yeni serisinin ilk kitabı olan "Ömer Seyfettin - Hikayeler" neşrolundu.

"ON BİR AYIN HİÇBİRİ" Misak-ı Milli İmsakiyeli Ramazan Hediyesi

Ümmet-i Muhammed‘in oruç tutmak suretiyle yekvücut olarak küfre ve bütün kafirlere meydan okuduğu zamandır Ramazan ayı.

SINIF BİLİNCİ İKİNCİ MERHALE DÖRDÜNCÜ NÜSHA NEŞROLUNDU!

İstiklâl Marşı Derneği olarak başından itibaren Türk milletinin veba ve kolera arasında tercih yapmak durumunda bırakılmasını kabul etmedik ve dayatılanların tercihmiş gibi sunulmasına karşı biz hep işimize baktık.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Neşredildi

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ” neşredildi.