İSTİKLÂL TAKVİMİ 1442 - YEPYENİ PORTALIMIZDA YEPYENİ İSTİKLÂL TAKVİMİ

Yepyeni "İstiklal Takvimi" için tıklayınız...

Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız demiştik.  İstiklâl Marşı Derneği dokuz sene sonra ilk defa matbu olarak İstiklâl Takvimi neşretmiyor. Çünkü Türkiye’de emsali görülmemiş İstiklâl Takvimi’nin dokuz senedir ne bir tavır olması bakımından kıymeti bilindi ne de bir neşriyat olarak kıymeti takdir edilebildi.

İstiklâl Takvimi neşrederek ne marifet gösterdik ne de iltifat bekledik. Takvimimiz zayi de olmadı lakin her biri bir öncekini aratmayan dokuz nüshamıza rağmen Müslüman takvimi, saati, yazısı henüz bir dava hüviyeti kazanmadı. Bunun mesuliyeti merkezden muhite İstiklâl Takvimi'nden haberdar olan Müslümanların üzerindedir.

Biz İstiklâl Marşı Derneği olarak kendi zamanımızdan ve İstiklâl Marşımızın yazıldığı kendi yazımızdan vazgeçmiyoruz. Bu sene takvimimizi yalnızca internet portalımızda yayınlayacağız.

Her akşam ezanla birlikte yeni sayfası yayınlanacak olan takvimimizde diğer nüshalarımızda olduğu gibi bazı vilayetlerimizin ezânî saatlere göre namaz vakitlerini bulabilecek, her gün bir hadis-i şerif ve bunun yanında Türk tarihinin Seferberlikten Cumhuriyet’in ilanına kadar olan aralıktaki hadiselerinden bazılarını okuyabileceksiniz.

Ertesi gün cevaplarını öğrenebileceğiniz bir bilmece ve bulmaca ile bir mani veya birkaç kinaye her gün takvimimizde olacak. Türk vatanının ağaçları, kuşları ve çiçeklerinin resimleriyle beraber isimlerini edebiyatımızda yer etmiş misalleriyle bulabileceksiniz. Ayrıca Türkçe renk isimleri ve bunun edebiyatı da 1442 takvimimizde karşınıza çıkacak.

Yine her gün İstiklâl Marşı Derneği'nin diline doladığı bir söz ile âşık edebiyatından, divan edebiyatından ve modern Türk şiirinden birçok mısra ve beyiti bir güldeste misali "Şiir Türkün İklimi” bölümümüzde okuyabileceksiniz.

İstiklâl Takvimi'nin onuncusu bir basamak daha yukarı çıkarak düşmanın zamanıyla gerdeğe girme hevesinde olmadığımızı izhar ediyor.

Son On Dört Senedir Neşredilmemiş SORULUNCA SÖYLENEN’in Yeni Baskısı Yapıldı

Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in son on dört senedir neşredilmemiş kitabı SORULUNCA SÖYLENEN’in yeni baskısı yapıldı.

"10'a 2 KALA" PANEL, 28 Zilhicce 1439 Cumartesi - İstanbul

Sloganımız iddia değil gerçek: Bundan ahsen takvim bulamayacaksınız.

"ÖMER SEYFETTİN-HİKAYELER" Mecburi Kıraat Serisinin İlk Kitabı Neşrolundu

İstiklal Marşı Derneği'nin hazırladığı ve TİYO’nun "Mecburi Kıraat" adlı yeni serisinin ilk kitabı olan "Ömer Seyfettin - Hikayeler" neşrolundu.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

SINIF BİLİNCİ - YAZ Nüshası Neşrolundu

SINIF BİLİNCİ mecmuamızın YAZ nüshası neşrolundu.

Genel Başkanımızın yeni kitabı "Desem Öldürürler, Demesem Öldüm" çıktı.

Derneğimizin ve Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in kitapları artık TİYO'dan çıkıyor!

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR
PANEL, 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi, İstanbul

"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde bir panel tertip edilmiştir.

BİR YUSUF MASALI
TÜRK YAZISIYLA NEŞROLUNDU!

İsmet Özel'in Türk milletinin şairi olarak Bir Yusuf Masalı'nı 1967 yılında yazmaya karar verdiğini...