İSTİKLÂL TAKVİMİ 1436 ÇIKTI

İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshası yeni resimleri, yeni dersleri, yeni temrinleri ve yepyeni şekliyle neşrolundu. Bu senenin temrinleri dünya edebiyatından seçilmiş metinler ve şiirler halinde hazırlanmıştır.

TİYO Yayıncılık, dernek şubeleri, kitapçılar ve internet üzerinden kitap satan sitelerden takvim temin edilebilmektedir.

Takvimin yaprakları her güne bir ders gelecek şekildedir. “Elif” harfinden başlayarak önce harfleri, sonra kelimeler ile Türkçe okumanın ve yazmanın usulünü pratik bir şekilde 354 gün boyunca göstermektedir. Okumayı sökmeyi kolaylaştırmak için harflerin verildiği ilk derslerdeki kelimeler resimlendirilmiştir. Resmedilen kelimelerde, derse konu olan harfin başta, ortada ve sonda okunuşları esas alınmıştır.
Okumanın öğrenilmesi gibi yazı yazmanın da öğrenilmesi amaçlandığı için dersler hem düz yazı harfleri, hem de el yazısı hattı olan "rika" harfleri ile yazılmıştır. Bu sene okuma temrinleri metinler, şiirler, hikâyeler ve şarkılardan oluşmaktadır.

Takvimimiz, hicrî takvim olması sebebiyle Muharrem ayı ile başlar. Her takvim yaprağında ay ve gün isimleri, ayrıca eskimez yazı ile kaçıncı günde olunduğu yazılıdır. Böylece hem hicrî ayların öğrenilmesi, hem sayılara aşina olunması, hem de gün isimlerinin nasıl yazıldığının bilinmesine imkân sağlanmıştır. Namaz vakitleri ise ezanî vakte göre yazılmıştır. Ezanî vakitler mahallî olup, her gün akşam namazının 12:00 olması esasına göre işler. Her gün akşam ezanında saatlerin 12:00'a ayarlanması ile takvimdeki saatlere göre namaz kılınabilmektedir. İlâveten her güne ait gün uzaması veya kısalması da gösterilmiştir. Her takvim yaprağında o gün vukû bulmuş bir hâdise veya bir hadis-î şerif de bulunmaktadır. Ayrıca her güne ait ayın halleri de verilmiştir. Eskimez yazı okumayı bilenler için yazmaya, okumayı bilmeyenler için de hem okumaya hem de yazmaya başlamalarına "İstiklâl Takvimi" yardımcı olacaktır.

Müslüman olarak itibar ettiğimiz takvim ve harfler ikmâl edilmiş dinin, tamamlanmış nimetin dışında düşünülemez. Tarih takvimle tarih olur. Sadece biz Müslümanların tarihi değil, modern manada tüm insanlık tarihi Hicret’le başlamıştır. Bugün Hicrî Takvim isimlendirmesi ile bildiğimiz kamerî takvim Allah katındaki takvimdir. Yerler ve gökler bu takvime göre yaratılmıştır. Dünyada olup biten bütün hâdiseler bu takvime göre cereyan eder. Melekler bu takvime göre işlerini yapar ve bir gün kıyamet de bu takvime göre kopacaktır.

Bu sâiklerle  hem gerçek zamanın neresinde olduğumuzu hem de yazımızın aslına olan vukûfiyeti temin etmek amacıyla İstiklâl Takvimi’nin 1436 senesine ait nüshasını hazırladık.

6. OLAĞAN GENEL KURUL, 28 Şevval Pazar, İstanbul

Derneğimizin 6. Olağan Genel Kurulu 28 Şevval 1443 Pazar günü (29 Mayıs) İstanbul Şubemizde yapılacaktır.

"TÜRK OLAMADIYSAN OLDUN AMERİKALI" Kitabının Yeni Baskısı Neşrolundu

"Türk Olamadıysan Oldun Amerikalı” İsmet Özel'in okunurken hem sağdan hem soldan başlanan altı kitabının üçüncüsüdür.

"SINIF BİLİNCİ" MECMUAMIZIN RAMAZAN NÜSHASI NEŞROLUNDU!

Sınıf Bilinci Ramazan nüshası Ramazan-ı Şerif'in bir gelenek, bir kültür mirası olarak algılanması karşısında hem şeklen hem de mahiyeti itibariyle...

DERNEĞİMİZİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU 13 Ramazan Cumartesi Günü İstanbul'da Toplandı

İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.

TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ

Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in yeni yazı dizisi "TERSİNDEN EDEBİYAT TARİHİ" her cuma günü internet portalımızda yayınlanacaktır.

Birinci Olağan Genel Kurul Toplantımız Yapıldı

İstiklâl Marşı Derneği’nin ilk olağan genel kurulu, İstanbul’dan ve Anadolu’dan gelen üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

"İSTİKLÂL TAKVİMİ 1438" ÇIKTI!

İstiklâl Takvimi’nin 1438 senesine ait nüshası yeni resimleri, dersleri, temrinleriyle neşrolundu.

TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR

İsmet Özel'in her birini tek bir kitap olarak tasarladığı ve İstiklal Marşı Derneği portalinde yayınlanan "Homeros'tan Karl Marx'a Şiirin Türk Tarihi", "Türküm Doğruyum İntikamım Ülkemdir", "Tersinden Edebiyat Tarihi" ve "Önce Namazdan Soracaklar"...