İstiklâl Marşı Derneği’nin yayınladığı “Çelimli Çalım” mecmuamızı altıncı sayısı çıktı. Bu nüshası 40 sayfa olarak hazırlanan mecmuamızın manşeti «Beşiktaş’ın Matemine Ne Oldu ? » şeklinde. Türkiye’ye Futbol’un girmesi ile başlayan bir Futbol kronolojisi, Eski Milli Futbolcu Abdülkerim Durmaz’la Türk futbolu üzerine bir mülakat, dernek üyelerimizin yazıları ve Genel Başkanımız Şair İsmet Özel’in “Bir Milletin Ümidi Yoksa Kendisi de Yoktur.” başlıklı konuşması altıncı sayımızda yayınlanmıştır. Ayrıca Bernard Lazare’nin 1894’te neşredilen L’antisémitisme, Son Histoire Et Ses Causes (Tarihi ve Sebebleriyle Yahudi Aleyhtarlığı) adlı eserinin ilk kısmı Fransızca metni ve İngilizce tercümesine ilave olarak Türkçedeki ilk tercümesi ile birlikte Çelimli Çalım’da tefrika edilmesine başlanıyor.
"Ulusun, Korkma"
İnternet portalımızda altı senedir İstiklâl Marşı Arşivi bölümümüz var. Bu başlıkta İstiklal Marşı hakkında lehte-aleyhte ne yazıldıysa doğrudan mehazından iktibasla aynen ve bir yorumda bulunmadan neşrediyoruz.
"TARİHİN TÜRKÇESİ" - PANEL VE KONSER, 1 MUHARREM 1444, İSTANBUL
"Tarihin Türkçesi" paneli İstanbul'da yapıldı.
TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR PANELİ
"TÜRKÜM DOĞRUYUM İNTİKAMIM ÜLKEMDİR" kitabının neşrolunması münasebetiyle İstanbul'da Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel himayesinde 2 Cemaziyelevvel 1441 Cumartesi günü İstanbul'da tertiplenen panelin tam metni:
İSTİKLÂL HARBİ BİTMEDİ
Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in Kurban Bayramı'nın 3. günü bayramlaşma dolayısıyla yaptığı konuşmanın metni


