İstiklâl Marşı Derneği’nin Beşinci Olağan Genel Kurulu 18/05/2019 Cumartesi günü saat 15:00’da derneğimizin İstanbul Şubesinde aşağıdaki gündem ile toplandı.
GÜNDEM
1- Açılış ve yoklama
2- İstiklâl Marşı
3- Divân başkanlık seçimi
4- Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması ve müzakere edilmesi
5- Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibrası
6- Tüzük değişikliğinin görüşülmesi ve yeni tüzüğün kabulü
7- Genel kurulun genel merkez yönetim kuruluna şube açma ve kapa yetkisi vermesinin oylanması
8- Yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi
9- Yeni seçilen Genel Başkanın konuşması
10- Dilek ve temenniler
11- Kapanış
Teşrik tekbiri, salat-ı ümmiye ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Umum Muhasip Oruç Özel açılış konuşmasını yaptı, genel kurul üyelerinin divan kurulunun teşkili için önerilerini iletmelerini istedi. Divan başkanlığına Oğuz Batıgün, divan katip üyeliklerine Ufuk Akay ve Murat Çekirdek teklif edildi. Yapılan açık oylama ile teklif edilen kişiler divan kuruluna seçildi.
Divan Başkanı Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet ve mali raporlarının okuması için Umum Muhasip Oruç Özel’in kürsüye davet etti. Okunan raporlar Genel Kurula iştirak eden delegelerin oy birliği ile ibra edildi.
Dernek tüzüğünde yapılmak istenen değişikler görüşüldü. Tüzüğün 13. Maddesi olan Derneğin Gelir Kaynakları’nın 1. Bendinin “Üye aidatı: Üyelerden aylık olarak 50 TL aidat alınır. Yıllık olarak da 600 TL aidat alınır. Bu miktarları artırmaya veya eksiltmeye genel kurul yetkilidir,” şeklinde değiştirilmesi genel kurula iştirak eden delege üyelerin oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 7. Maddesi gereğince genel kurulun genel merkez yönetim kurulunu şube açma ve kapama hususunda tam yetkili kılması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 8. maddesi gereğince, seçimlere geçildi. Divan başkanlığına sunulan 7 (yedi) asıl 5 (beş) yedek yönetim kurulu ile 3 (üç) asıl 3 (üç) yedek denetim kurulu üyesinden oluşan Durmuş Küçükşakalak başkanlığındaki liste okundu ve başka bir listenin olup olmadığı soruldu. Başka bir teklifin olmaması üzerine teklif edilen blok liste gizli oylamaya sunuldu. Yapılan açık tasnif sonucu; Durmuş Küçükşakalak başkanlığındaki blok liste seçimi kazandı. Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri aşağıda isimleri yazılı üyeler seçildi.
Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri:
Durmuş Küçükşakalak
Gökhan Göbel
Mustafa Tosun
Oruç Özel
Feysal Toprak
Lütfi Özaydın
Seyfullah Köksal
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:
Muammer Parlar
Mehmet Ercüment Sayın
Fikret Demir
Mehmet Tunçel
Mustafa Deveci
Denetim Kurulu Asıl Üyeleri:
Abdulhamid Sağır
Ayhan Gömürlü
Mehmet Batuhan Arite
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri:
M. Hamidullah Bekit
Rüstem Doğan
Sezgin Ceylan
Derneğimizin Genel Başkanlığına yeniden seçilen Durmuş Küçükşakalak bir konuşma yaptı.
Ardından Gökhan Göbel, Oruç Özel ve Lütfi Özaydın da birer konuşma yapıp teşekkür ettiler. Genel Kurul 18:00’da sona erdi.
Genel Kurulun ardından İstiklâl Korosu yedi ilahi okudukları konserlerini verdiler.
İlahiler:
1- Hamd-ü-minnettir sana ey hâlik-i kevn-ü-mekan
2- Yüce sultânım derde dermânım
3- Dağlar ile taşlar ile çağırayım mevlâm seni
4- İsm-i sübhân virdin mi var
5- Şol cennetin ırmakları
6- Kâbe'nin yolları bölük bölüktür
7- Nice bir uyursun uyanmaz mısın
İstiklal Marşı Derneği'nin hazırladığı ve TİYO’nun "Mecburi Kıraat" adlı yeni serisinin ilk kitabı olan "Ömer Seyfettin - Hikayeler" neşrolundu.
İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.
TİYO Yayıncılığın onuncu kitabı Şiir Okuma Kılavuzu yeni edisyonu ile neşredilmiştir.
Çelimli Çalım Mecmuamızın on üçüncü sayısı "MASUN TÜRK EVİ, MEŞHUR OSMANLI KÂRHANESİ” manşeti ile çıkıyor.
Fahri Genel Başkanımız Şair İsmet Özel'in okurken hem sağdan hem soldan başlanan kitaplarının sekizincisi olan “İSLÂMLA DAMGALANMIŞ VAROLUŞ” neşrolundu.
"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.