KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK
SÖNMEDEN YURDUMUN ÜSTÜNDE TÜTEN EN SON OCAK

Kahramanmaraş'ta tarihte bundan önceki büyük deprem yaklaşık 900 yıl önce oldu. O zaman şehir Malazgirt'ten sonra Türklere karşı harekete geçen Haçlıların elinde idi. Bir müddet sonra biz Türkler Bizans’ın Haçlılara yardımlarına rağmen şehri ele geçirdik. 900 sene sonra zelzelenin vurduğu hiçbir şehrimizde bu durumun tersine dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Haçlı Seferleri lafzını telaffuz edenlerin ismini taşıyan uçak gemisini davet edenler varsa bunu bilsin. Bir sözümüz vardır "cami yıkılsa da mihrap yerinde" diye. Bu söz bugün anlaşıldığı şekliyle kullanılsın diye çıkmamıştır. Namazın temsili bir cihad olması sebebiyle söylemişiz bu sözü. Mihrap cihad mahalli demektir. Nitekim Muallim Naci lügatinde "Mescid n’ola gitti ise mihrap yerinde" sözünün niçin söylendiğini mihrabın mahall-i mücahede olmasıyla izah etmiştir. Büyük bir cehdle yaralarımızı sarmayı Allah bize nasip etsin. Allah ölenlere rahmet eylesin. Türk milletinin başı sağolsun. Duamızı doğru edelim: Allah büyük Türk milletine başında olmayı hak edecek bir baş nasip etsin.

20 Recep 1444 (11 Şubat 2023)

VATAN SAHİBİ OLMAK, OLMANIN KENDİSİDİR

İstiklâl Marşı Derneği'nin kuruluşundan bir sene sonra Gaziantep şubemizin açılması dolayısıyla o zaman Genel Başkanımız şimdi Fahri Genel Başkanımız olan Şair İsmet Özel "İstiklâl Marşı: Abide Milletin Kaidesi" başlıklı bir konuşma yapmıştı.

"TAŞLARI YEMEK YASAK" Kitabı Yeni Edisyon ile Neşredildi

TİYO Yayıncılığın dokuzuncu kitabı Taşları Yemek Yasak’ın yeni baskısı yeni kapağı ile neşrolundu.

"TÜRKÜN DİLİ KUR'AN SÖZÜ" Kitabının Genişletilmiş Yeni Baskısı Neşrolundu

İstiklâl Marşı Derneği'nin hazırladığı “Türkçeden İslâm’a Giriş” serimizin ilk kitabı “TÜRKÜN DİLİ KUR’AN SÖZÜ”nün kelimelerin geçtiği ayetlerin ilavesi ile genişletilmiş yeni baskısı neşrolundu.

TOPARLANIN GİTMİYORUZ

Panel ve İstiklâl Korosu Konseri, 10 Zilkade 1445 Cumartesi, İstanbul

"TARİHİN TÜRKÇESİ" - PANEL VE KONSER, 1 MUHARREM 1444, İSTANBUL

"Tarihin Türkçesi" paneli İstanbul'da yapıldı.

"BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ" Neşredildi

"İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” serlevhalı konuşmalarının tümü derlenip “BİR AKŞAM GEZİNTİSİ DEĞİL, BİR İSTİKLÂL YÜRÜYÜŞÜ” adıyla neşredildi.

"SINIF BİLİNCİ" MECMUAMIZIN RAMAZAN NÜSHASI NEŞROLUNDU!

Sınıf Bilinci Ramazan nüshası Ramazan-ı Şerif'in bir gelenek, bir kültür mirası olarak algılanması karşısında hem şeklen hem de mahiyeti itibariyle...