"DARU'L İSLAM NEDİR, NE OLMALIDIR? MİSAK-I MİLLİ NE İDİ, NE OLDU?" - PANEL, 15 Mart 2015, İstanbul
İstiklâl Marşı Derneği bastığı yerleri toprak diyerek geçmemekle diğer tüm kuruluşlardan (resmî-gayrı resmî) ayrılır. Sekizinci sene-i devriyesine kadar vatan bağını izah etmekle vakit kaybetmedi, bundan sonra da etmeyecek.  Bugüne kadar hamasi bir toprak mistisizmi meşgul etmedi, etmeyecek. Çünkü biz Müslümanlar daha işin başında -Hicret’ten beri- vatansız yaşamayı namussuz yaşamakla bir tuttuk. Hicret’ten sonra vatanımız da oldu, kıblemiz de… Ayağımızı bastığımız yerin mahiyeti öyle önemliydi ki; koskoca insanlık tarihini "Hicret’ten önce" ve "Hicret’ten sonra" olarak, koskoca dünya arzını Darü’l İslâm – Darü’l Harp olarak ikiye böldük.

Bugün bilumum lâkaydların umurunda olmayan Daru’l İslâm, İstiklâl Marşı Derneği’nin yegâne umurudur. İstiklâl Marşı, İslâm ölçüleri getirilen toprak parçasını “cennetvatan”la tesmiye eder. Türkiye deyince; “Memalik-i âli Osman’dan kalan son toprak parçası”nı değil, üzerine yemin edilmiş, itikadî sınırlar içinde, mutabakatını İstiklâl Marşı ile gerçekleştirmiş son milletin ülkesini anlıyoruz. Bu topraklarda Türklerden başka her kim hak iddia ediyorsa haddini aştığını, aynı zamanda cezaya da müstahak olduğunu biliyor ve bildiriyoruz. Türkiye aleyhine yalancı şahitlikte yarışanların zelil bırakılacağı bir gün için sekizinci senemizde dua ediyoruz.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi - Büyük Salon
Selamiali Mah., Gazi Cad. No:22,
Bağlarbaşı - Üsküdar/İstanbul
15 Mart 2015 Pazar, 14:00

"TAKVİM HİCRET'LE BAŞLAR, TARİH TAKVİMLE TARİH OLUR" Paneli Tam Metni

İstiklâl Marşı Derneği'nin tertip etmiş olduğu “Takvim Hicret’le Başlar, Tarih Takvimle Tarih Olur” paneline hepiniz hoş geldiniz. İstiklâl Takvimi'nin 1441 nüshasının, aynı zamanda...

"TEK DİL OLMADAN TEK MİLLET, TEK DEVLET, TEK VATAN, TEK BAYRAK OLMAZ"
İKİNCİ CELSENİN TAM METNİ

Oruç Özel:

Selâmun Aleyküm,

Seminerimizin ikinci celsesi için İstiklâl Marşı Derneği İkinci Başkanı Gökhan Göbel’i, Konya şubemiz üyelerinden Muammer Parlar’ı,

SINIF BİLİNCİ: CİHADIN MÜTEMMİM CÜZÜ, Paneli Tam Metni

Gökhan Göbel:

Selâmun Aleyküm,

Dördüncü sayısını çıkardık “Sınıf Bilinci”nin, hamdolsun. Genel Saymanımız Oruç Özel bahsetti;

Harç Bitti Yapıya Devam - İsmet Özel

Selâmün aleyküm. Burada gerçekten dostlarım arasında olduğumu hissediyorum. Bartın’a ilk defa geliyorum ve benimle beraber gelip de burada misafir edilen ve bir de İstiklâl Marşı Derneği’nin Bartın Şubesi açılmadan önce de Derneğimizin üyesi olan arkadaşlar dışında kimseyi tanımıyorum;

İstiklâl Marşı ile Asrın İdrâki

"İstiklâl Marşı İle Asrın İdraki" konulu panelin konuşma metinleri.

"TARİHTE İSTİKLÂL MARŞI'NIN YERİ" Panelinin Tam Metni

Oruç Özel: Selâmun Aleyküm,

Hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada “Tarihte İstiklâl Marşı’nın Yeri” adlı paneli dinlemek için toplandık.

Dinin Derecesi, Milliyetin Derekesi - İsmet Özel

Değerli üyeler, değerli konuklar, hoş geldiniz.
Dernek olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu durum sebebiyle bir berzahtan geçmekteyiz.

İstiklâl Marşı: "Abide Milletin Kaidesi"

İstiklal Marşı Derneği, Gaziantep Şubesi’ni açmakla önemli adımlardan birini daha atmış bulunuyor.